Om oss

 

Faith Homes of Kenya är ett bra exempel på hur man med stark övertygelse,  målmedvetenhet och tilltro till människors vilja att hjälpa kan skapa en framgångsrik verksamhet. 

Fride Nilsson, grundare av Faith Homes of Kenya, reste till Kenya första gången 1971. Det första mötet med fattigdomen var i slumområdet Mja wa Huruma, som ironiskt nog betyder " barmhärtighetens by".

 

 

 

En kenyansk inspektör förde Fride Nilsson till ett skjul av fuktiga pappbitar där han fann tre små rädda, undernärda barn. Modern låg död på golvet, redan angripen av råttorna som sprang i smutsen mellan husen. Att ta hand om dessa tre föräldralösa barn blev en av Frides första uppgifter i Kenya. Genom vänner i Sverige skickades paket med kläder och pengar. Den 29 augusti 1972 registrerades missions- och hjälporganisationen Faith Homes of Kenya och fick regeringens godkännande.

Alla bidragsgivare får ett spännande rundbrev som skrivs av Fride och skickas från Kenya direkt till Dig där Du kan följa vad som händer.  Denna hemsida ger därför bara övergripande information.